Praktijk 2022

Hier staan beduidend minder resultaten dan in de eerste jaren. Dat is niet omdat onze bladbemester minder wordt toegepast, maar juist omdat veel telers het nu direct op hele percelen toepassen en proefrooien dus niet meer mogelijk is. Ik blijf me inzetten om nieuwe rassen, grondsoorten en bij individuele klanten te blijven proefrooien.

Om de resultaten van het gebruik van Allcrop op verschillende rassen inzichtelijk te krijgen zijn weer diverse proefrooiingen bij telers uitgevoerd. In de onderstaande tabellen zijn de proefrooiresultaten in staafdiagrammen verwerkt. Deze geven de opbrengst weer in de handelsmaat: 28-50 of 28-55, tenzij anders aangegeven. De resultaten van de proeven zijn omgerekend naar opbrengst per ha. In de staafdiagrammen geeft de y-as het aantal tonnen weer. Dank aan de telers voor de aanwezigheid en hulp tijdens het rooien, uitzoeken, tellen en wegen.

Agria gaf dit seizoen met Allcrop + 9% meer knollen.

Met 10,2% extra knollen gaf de Fabula 10,3 % extra gewicht

Fontane gaf met  + 5,3 % meer knollen een te verwaarlozen gewichtstoename mede a.g.v. de droge omstandigheden.
 
Innovator behandeld met Allcrop gaf dit jaar 11,2% meer knollen per hectare. Tegelijk was er 8,7% meer gewicht. Gezien de variatie in resultaten van vorige jaren zijn wij zeer voorzichtig met het adviseren van Allcrop op Innovator.
 

Er is een toename in het aantal knollen is geteld van +20,2% in de met Allcrop behandelde Mona Lisa.

Meer weten over het gebruik of de resultaten? Dat licht ik graag toe in een persoonlijk adviesgesprek.
Bel Jan Reuvers op 06 – 347 07 524 of mail zodat ik kan terugbellen voor een afspraak:

Call Now Button