Proefbedrijf Zwaagdijk

In de afgelopen jaren hebben er steeds proeven gelopen op meerdere locaties van Vertify, voorheen Proeftuin Zwaagdijk.

Hieronder tonen we de meest recente resultaten van seizoen 2020, met een extra opbrengst van 8,5% in Spunta. 

Ook in 2019 hebben we Spunta in Zwaagdijk getest.  Toen was de meeropbrengst 6,7%. Na de eerste bespuiting hadden we de pech dat er een regenbui van 27 mm overheen kwam. Mogelijk is dat de oorzaak van de lagere uitkomst ten opzichte van het eerste jaar.

In 2018 testten we Spunta onder hete, droge omstandigheden. De aardappels werden toen tweemaal beregend, met als resultaat destijds toch een prachtige 10,5% meeropbrengst. 

Proefbedrijf Vertify, het voormalige Proeftuin Zwaagdijk, voert de teeltproeven uit voor Allcrop.

Vertify is gespecialiseerd in meststoffen onderzoek, rassenonderzoek, teelttechniek, gewasbechermingsmiddelenonderzoek en residuonderzoek en heeft locaties in zowel Noord-Holland als België.

Binnen Vertify is veel expertise aanwezig op het gebied van de uitvoering van proeven. Het soort proeven wat Vertify nu 3 jaar voor Allcrop heeft uitgevoerd zijn gericht op de pootaardappelteelt.

De opzet van de proeven, toediening en gebruik op welke rassen gaat altijd in overleg. Zo hebben we de afgelopen jaar onder meer geëxperimenteerd met de dosering, met het meespuiten met olie en combineren met chemische middelen.

Deze officiële proeven vullen we aan met proefrooingen bij onze klanten. We proberen elk jaar zoveel mogelijk percelen meetbaar te maken met rooiingen in behandelde stroken en niet-behandelde stroken. Deze proefrooingen worden gedaan door Jan Reuvers zelf, maar altijd samen met de betreffende teler.

Proef 2020

Proef 2019

Proef 2018

Call Now Button