Het 100% organische alternatief voor teler en tuinder

Kleine tekorten zie je niet in de plant, wel in de opbrengst

Een betere oogst begint bij een beter gewas. De grond kun je bewerken en natuurlijk kun je bemesten, maar er zijn ook hele kleine tekorten in mineralen of sporenelementen die je niet ziet. Wat je wél ziet, is dat de plant achterblijft in groei, maar dan ben je al te laat. Allcrop Bioplasma is het 100% organische alternatief dat alles toevoegt waaraan de plant maar behoefte kan hebben. Zonder extra onderzoek vooraf kan het veilig toegediend worden en geeft het een betere opbrengst.

Met zijn 70 spoorelementen en 16 aminozuren levert Allcrop een vicieuze cirkel aan voordelen op:

  • Mineralentekorten worden aangevuld
  • Hogere NDVI (biomassa)
  • Vergroot de wortelvorming
  • Betere stand van het gewas

 

Dat leidt tot opvallende resultaten:

  • Geeft aantoonbaar grotere opbrengst 
  • Vergroot het aantal knollen bij aardappelen 
  • Mooie gelijkmatige oogst, betere sortering

 

Voor gangbare teler

Allcrop Bioplasma is 100% organische bladbemesting en vrij opneembaar via het blad op vrijwel alle gewassen. Het middel wordt verkocht als algenconcentraat in 20 liter en 5 liter jerrycans, toegediend via  besproeiing, verneveling of druppelirrigatie. Daarmee is Allcrop toepasbaar in zowel de akkerbouw als in de kas of fruitbomenteelt.

 

Geen gif en geen residu

Allcrop past bovendien in een duurzame teelt. Het is een 100% organische bemesting en laat geen residu achter op bijvoorbeeld tomaat, komkommer, aardbei of druif.

 

Bewezen werking

In Nederland zien we in zowel de praktijkproeven als de proeven op het proefbedrijf  dat onze bladbemester in de aardappelen zorgt voor meer knollen per plant en een gelijkmaterigere sortering. Daarbij zien we de opbrengst bij aardappelen in de handelsmaat dan ook toenemen. Het lijkt er tevens op dat de hogere NDVI een bijdrage levert aan de stand van het gewas. Al met al zien we op zand-, zavel- en kleigronden een mooie opbrengsttoename op diverse rassen!

eheim …

Het sterkste effect van Allcrop, en de reden waarom het zonder levende algen nooit zo zou werken, zijn de micro-algen. Deze bevatten namelijk naast macro- en spoorelementen ook een aantal vitamines en karbohydraten met meer dan 14% suikersubstanties en belangrijke aminozuren. De algen bevatten bovendien twee van nature aanwezige signaalstoffen: Auxine en Cytokinine.

Auxine stimuleert de aanzet van wortelhaartjes vanuit de stolonen of zijwortel, dus voor een beter wortelgestel, waarmee de voedingsstoffen beter worden opgenomen. Dit is vooral versterkend in de éérste periode van groei. De kleine plant groeit sneller uit tot een plant die beter bestand is tegen een droge periode, een flinke bui hagel of infecties. Die voorsprong neemt niemand je meer af!

Cytokinine houdt de plant jong en sterk. Dit bevordert de celdeling, dus leidt direct tot een plant met meer knollen of vruchten. Indirect geeft cytokinine meer chlorofyl in het blad, waardoor het blad langer vitaal blijft en de vrucht langer kan profiteren van een sterk voedende plant.

 

En financieel?

Vanuit de proefpercelen in teeltjaar 2018 t/m 2020 is gebleken dat met zeer beperkte kosten tot 16 % meer kilogram aardappelen per hectare gerooid konden worden. In 2018 lag dat iets boven de 10 % omdat door de droogte de hele oogst tegenviel en met Allcrop de ‘schade’ dus wel meeviel. Dat verschil is trouwens op het oog nauwelijks waarneembaar, maar in de eindafrekening wel degelijk aangenaam voelbaar. Om die reden zijn er wel eens telers afgehaakt die enkele maanden later, ná die eindafrekening dus, alsnog aangaven tóch weer met Allcrop in zee te willen. Wilt u ook weten hoe interessant Allcrop is in uw bedrijfsvoering en welke hoeveelheid dan afdoende is? Wij geven graag een vrijblijvende offerte zodat we weten waar we over praten.

Of lees eerst meer over dosering en ingrediënten

Call Now Button